Международната гимнастическа федерация посвети материал на Невяна Владинова

Плевенчанката ще участва на Световната купа в София от 12 до 14 април в "Арена Армеец"

Специален материал посвети Международната гимнастическа федерация на българската националка Невяна Владинова, съобщава gong.bg. Състезателката ни ще участва на Световната купа в София от 12 до 14 април в "Арена Армеец". Цялата надпревара ще можете да гледате по NOVA SPORT, а част от турнира и по NOVA.

Преди две години тя надмина дори собствените си очаквания като спечели златото в многобоя на турнира в София. След като пропусна миналогодишното издание, 25-годишната Невяна е готова за нови върхове.

"Искам да се класирам за всички финали, да спечеля медали, това е целта ми. Причината да продължавам да работя е, че мисля, че мога да спечеля още отличия, щом съм здрава. Ще бъде трудно, защото има толкова много добри гимнастички, които се борят за топ местата. Ако успея да изиграя съчетанията си по правилния начин, ще мога да триумфирам”, сподели Неви за страницата на Международната федерация по гимнастика.

"Беше като сбъдната мечта през 2017 година, всъщност не съм мечтала дори да се случи точно така. Чувствах се като принцеса, спечелих всички медали, короната, всичко беше за мен”, спомни си още Владинова.

Гимнастичката ни смята, че през последните две години нивото се е покачило изключително много.

"През този сезон харесвам най-много лентата и топката си, харесвам музиката, композициите. Лентата е много различна за мен, нещо ново. Малко по-секси е, ако мога така да се изразя. Танцувална е, има енергия”, коментира състезателката, родена в Плевен.

Невяна Владинова знае, че рецептата за успех е много простичка – много тренировки, търпение и любов към спорта.

Неви вече може да бъде причислявана към ветераните, българката участва на четири световни първенства. Тя спечели бронзов медал на топка от шампионата на планетата през 2017 година в Пезаро, Италия. Неви беше и с основна заслуга за сребърното отличие в отборната надпревара на световното в София през септември 2018.

"Не ми омръзва, това е моята страст. Чувствам се добре когато го правя”, споделя Неви.

През 2018 година Невяна Владинова достигна до 12 финала на турнирите от Световната купа, но спечели само един медал – сребро на лента в Минск, Беларус. За да спечели повече отличия грацията ни е наясно, че трябва да се изправи очи в очи със своя враг.

Обръчът е наистина много труден за мен. Но тренирам много. Трябва да бъде овладян до съвършенство, да го изхвърлям и хващам”, добави още тя.

Българката е наясно, че ще трябва да се изправи и срещу силната конкуренция – Линой Ашрам от Израел, която спечели сребърен медал от много боя на Световното първенство в София. В София ще пристигнат още Милена Балдасари и Александра Аджурджукулезе. Разбира се, носителката на седем медала от шампионати на планетата – Александра Солдатова от Русия – също ще бъде сред фаворитките.

"Обичам да се състезавам в София, харесва ми атмосферата. След като не се състезавах миналата година, сега съм много развълнувана за участието си”, каза още Невяна Владинова.