Времето до края на седмицата ще е динамично - pleven.utre.bg

Времето до края на седмицата ще е динамично

11 април 2019, 09:26 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Температурите днес ще се колебаят между 13 и 18 градуса

Денят се очертава облачен с превалявания на много места в страната. След обяд валежите ще са в централната и източната част на страната, придружени с гръмотевици. Температурите днес ще се колебаят между 13 и 18 градуса, информира Нова телевизия

В планините ще е облачно. Очакваме снеговалежи по високите места над 2000 метра надморска височина. Под тази граница ще вали дъжд.

Нестабилно в следващите дни ще е времето в почти цяла Централна Южна и Югоизточна Европа. Тези райони попадат под влиянието на зона с ниско атмосферно налягане. Това предполага валежи, които в Южна Франция, Северна Италия и по Адриатическото крайбрежие ще са интензивни.

У нас до края на седмицата времето също ще е динамично – с чести превалявания и гръмотевична дейност. В събота ще вали повече в Дунавската равнина, а в неделя – в Източна България и конкретно по Черноморието. Дневните температури през почивните дни леко ще паднат до към 12-13 градуса.

Заради валежите и снеготопенето в планините в края на седмицата има риск от поройни наводнения по водосбора на река Янтра в Северна България, по средното течение на река Тунджа около язовир Жребчево, по течението на реките Струма и Места в Югозападна България.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета