Полицията в Плевен задържа 25-годишен за кражба на лотарийни билети за над 80 бона - pleven.utre.bg

Полицията в Плевен задържа 25-годишен за кражба на лотарийни билети за над 80 бона

11 април 2019, 09:37 | plevenutre.bg

По информация на собственика са откраднати билети на "Националната лотария" на обща стойност от 81 607 лева

Полицията в Плевен задържа 25-годишен за кражба на лотарийни билети. На 17 януари 2019 година в 08:20 часа във Второ РУ - Плевен е получен сигнал за разбит офис на фирма в Плевен на улица "Гургулят". Мястото незабавно е посетено от полицейски служители и е извършен оглед. Установено е, че в помещението е проникнато на 17 януари за времето от 00:58 часа до 08:20 часа чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот - срязване на метална решетка и използване на неустановено техническо средство. По информация на собственика са откраднати билети на "Националната лотария" на обща стойност от 81 607 лева. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.195, ал.1, т.3 и т.4, във връзка с чл.194, ал.1 от НК. Уведомен е прокурор.

В хода на оперативно-издирвателните мероприятия и процесуално-следствени действия са проведени разпити на свидетели пред съдия. Назначени са експертизи. Извършени са претърсвания и изземвания, при които са открити част от инкриминираните билети, както и устройства, от които са проверявани билетите. Билетите били за различни игри. Служителите на реда са изяснили, че от тях има спечелени талони и по част от тях са получени и изплатени печалби. Всички вещи са иззети и материалите са докладвани на наблюдаващия прокурор.

Установен е извършителят на престъплението – 25-годишен от Плевен. Той е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство.  На 9 април 2019 година в 15:00 часа с постановление на прокурор в РП – Плевен е  задържан за срок до 72 часа и приведен в ОЗ "СА". По документиране и разкриване на престъплението са работили служители от Второ РУ- Плевен, Пето - РУ СДВР, служители от ГДНП и ОД на МВР - Плевен.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета