Проведе се работна среща между екип на РЗОК-Плевен и представители на болниците от областта - pleven.utre.bg

Проведе се работна среща между екип на РЗОК-Плевен и представители на болниците от областта

12 април 2019, 15:26 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

В срещата взеха участие представители на всички лечебни заведения, оказващи болнична помощ по договор с НЗОК

Днес, 12 април, по покана на ръководството на РЗОК-Плевен в сградата на здравна каса се проведе работна среща на тема "Контрол на приема на пациенти, съобразно капацитета на лечебното заведение, като брой и вид болнични легла- проблеми и мерки за преодоляването им". В срещата взеха участие представители на всички лечебни заведения, оказващи болнична помощ по договор с НЗОК на територията на област Плевен.

Работната група от страна на РЗОК беше представена от ръководството на РЗОК и експерти от сектор „Информационни дейности“. Присъстващите бяха запознати с възникналите проблеми и затруднения в процеса на ежедневното отчитане от лечебните заведения на тази дейност през Персонализираната информационна система /ПИС/.

Бяха разяснени предприетите от страна на НЗОК стъпки за прецизиране на алгоритъма за контрол по приема на пациентите, с цел безпроблемно отчитане и обработка в информационната система. Бяха разискани въпроси поставени от представителите на болниците, възникнали в процеса на работа в техните лечебни заведения.

Предоставената информация в хода на срещата и отличната комуникация между представителите на каса и договорни партньори е важна стъпка напред към подобряване обслужването на здравно осигурените лица на териотрията на област Плевен.

Етикети
ПлевенРЗОК


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета