Отлично начало за Невяна Владинова на Световната купа в София

Плевенчанката се класира на финалите на обръч и топка за неделя

Отлично начало за двете българки на Световната купа на родна земя - Sofia World Cup 2019! След изиграването на първите два уреда Невяна Владинова е на временното четвърто място, а Катрин Тасева е непосредствено след нея - пета в борбата за медалите в многобоя. След изиграването утре на съчетанията с бухалки и лента ще знаем шампионката в многобоя както и медалистките.

И двете наши момичета се класират на финалите на обръч и топка за неделя.

Във временното класиране за многобоя води Александра Солдатова от Русия, пред съотборничката и Екатерина Селезньова, а трета е Линой Ашрам от Израел.

Катрин Тасева се класира с трета по сила оценка на обръч, а Невяна Владинова с шеста. Във финала на топка Невяна се класира с втора по сила оценка, а Катрин Тасева с пета.

“Чувствам се добре. Доволна съм. На топка не ми се получи един от пируетите, но другите елементи ми се получиха, хвърлих се, направих всички елементи. Пролича си, че обръчът ми е доста по-труден. Това ми е най-трудното съчетание, а е и ново. Има още два уреда, състезанието тепърва ще се реши утре. Бухалки и лента са по-решаващите уреди. Ако си изиграя съчетанията утре, мисля, че ще имам добро класиране. Не мисля за оценки”, каза Владинова пред Нова телевизия след първия ден на Световната купа в София.