Чичо уби себе си и 2-годишната си племенница в челен сблъсък край Плевен

Причините за катастрофата се изясняват

21-годишен мъж уби себе си и двегодишната си племенница в тежка катастрофа на прав участък по пътя Долни Дъбник - гр. Искър.

Той пътувал с "Фолксваген" към Плевен, пише 24chasa.bg. Возел сестра си и 2-годишната ѝ дъщеря. В 13,15 ч колата се блъска челно в "Хонда". Пътят е бил идеално прав и сух. Фолксвагенът навлязъл в насрещното, без да има кола пред него, и се забил в японската кола. След това се завъртял на шосето и се блъснал в дърво, което затиснало и убило 2-годишното дете. Шофьорът също загинал на място. Заедно с тях в колата била и майката на детето. 27-годишната жена е откарана в плевенската болница в тежко състояние.

В "Хонда"-та пътували баба, дъщеря ѝ и внучето ѝ - бебе на 6 м. Жените отивали в село Галиче. След инцидента са откарани в Центъра за спешна медицинска помощ - Плевен. Бебето е с травми на рамото. 40-годишната баба, която е била зад волана, е с няколко фрактури, а 21-годишната ѝ дъщеря е с леки наранявания.

Причините за катастрофата се изясняват. От МВР съветват водачите да внимават, особено в променливото време, при което не се знае къде може да се е образувал аквапланинг.