23 жилищни сгради в Плевенско са обновени по Националната програма за енергийна ефективност

Общо 47 са със сключени договори за финансиране

1669 многофамилни жилищни сгради вече са обновени по Националната програма за енергийна ефективност от нейния старт до края на март тази година. Общо 2022 сгради в цялата страна имат сключени договори за целево финансиране с Българската банка за развитие (ББР).

В момента се извършват строително-монтажни дейности по 138 сгради. 91 са на етап техническо обследване, за 7 е обявена обществена поръчка за техническо обследване и обследване за енергийна ефективност, а още 100 са с обявена обществена поръчка за строително-монтажни дейности. По 17 сгради няма започнати дейности.

23 сгради в област Плевен са санирани и въведени в експлоатация към 29 март т.г. от старта на Националната програма за енергийна ефективност - 11 в Плевен, 5 в Левски, 2 в Гулянци и по една в Белене, Долна Митрополия, Кнежа, Никопол и Червен бряг.

Сключени са договори за финансиране на 47 сгради, като в община Плевен сградите са 34, в Левски - 5, в Белене 2, в Гулянци - 2, в Долна Митрополия, Кнежа, Никопол и Червен бряг - по една сграда.

В Плевенско към момента са стартирали строително-монтажните дейности по 9 жилищни сгради - 8 в Плевен и една в Белене.