СУ "Иван Вазов" – Плевен домакин за трета поредна година на областно състезание "Фолклорна плетеница"

Животът

14-04-2019, 17:47

Снимка:

СУ "Иван Вазов"

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Плевен посреща "Фолклорна плетеница 2015"

Участваха ученици от Искър и Пордим

На 13 април в залата по хореография в СУ "Иван Вазов, се проведе Областен кръг на състезание по хореография –  "Фолклорна плетеница" – 2018-2019г., организирано от МОН и РУО – Плевен, съобщават от училището. В него взеха участие ученици от IV-ти клас при СУ "Св. Св. Кирил и Методий" гр. Пордим и СУ "Христо Смирненски" - гр. Искър и ученици от XI – XII клас при СУ "Св. Св. Кирил и Методий" – гр. Пордим, които изучават хореография като задължителноизбираема и профилирана подготовка.

Състезанието дава възможност на учениците да демонстрират знания и умения, придобити в края на всеки етап на основната, прогимназиалната и гимназиалната образователна степен – профилирана подготовка. "Фолклорна плетеница" съдейства за обобщаване и осмисляне на учебното съдържание по хореография в задължителноизбираемата и профилираната подготовка и създава условия за изява на всички, които участват в конкурентна среда.

Областната комисията в състав: председател господин Огнян Пешев – служител в РУО – Плевен и членове: господин Огнян Летов – хореограф на ансамбъл „Нашенчета“ при Център за работа с деца, госпожа Танушка Арабаджиева и господин Илиян Илиев – преподаватели  специалност Български танци в НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен, определи кои от тях ще се явят на Националния кръг на "Фолклорна плетеница" за учебната 2018-2019г., който ще се проведе 2-4 юни, в гр.Варна (СОК „Камчия“) с домакин РУО – Варна.

Поздравления на класиралите се за втори етап ученици от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" – гр. Пордим: IV клас с хореограф Биляна Денева  и  XI – XII клас  с хореограф Даниела Желязкова-Цолова, като им желаем достойно представяне на Националния кръг.