Първи училищен референдум ще проведат в ОУ "Д-р Петър Берон" – Плевен

Право на участие имат всички ученици от 4 до 7 клас, по един родител на всички ученици от 1 до 7 клас и всички учители

По инициатива на учениците от 7а и 7б клас и във връзка с отбелязването на 140 години от подписването на Търновската конституция, на 16 и 17 април 2019г. ще се проведе първият училищен референдум.

Право на участие в референдума имат всички ученици от 4 до 7 клас, по един родител на всички ученици от 1 до 7 клас и всички учители.

Въпросите, на които търсим отговори са:
1. Желаете ли в училището да бъде монтиран електронен музикален звънец?
2. Смятате ли за необходимо училището да изгради система за контрол на достъпа?
3. Бихте ли участвали в ежегодно провеждане на училищен референдум?
Гласуването ще бъде организирано в две секции :1. Секция №1 – централно фоайе. В секцията ще гласуват учениците от 4 клас, родители и учители.
2. Секция №2 – фоайе на 2 етаж- крило прогимназиален етап. В секцията ще гласуват учениците от 5 а,б,в клас, 6 а,б,в и 7 а и б класове, родители и учители.

Работното време на секциите е от 14.00 до 18.00 часа. Съставът на секционните избирателни комисии е от ученици от 7-а и 7-б клас. В училищната избирателна комисия, освен ученици, влизат и учители. Учениците ще гласуват срещу представен бележник или ученическа лична карта и ще полагат подпис в избирателните списъци. Преброяването ще се извърши на 18.04.2019 г. и за гласуването ще бъдат изготвени протоколи. Окончателните резултати от проведения референдум ще бъдат обявени на 22.04.2019 г.

Уважаеми ученици и родители, надяваме се да се включите активно в първия по рода си училищен референдум в нашия град. Вашето мнение е изключително важно. Уверени сме, че ако работим съвместно, нашето училище ще добива все по-привлекателен облик и в него ще се обучават все по-мотивирани ученици, защото винаги е добре да взимаме решенията заедно и в диалог, и защото ОУ „ Д-р Петър Берон“, град Плевен наистина е „училище с лице, училище за личности“, съобщават от ръководството на училището