СУ "Димчо Дебелянов" - Белене на работна среща по проект Еразъм + в Италия

Четвъртата работна среща по проект Еразъм+  на СУ „Димчо Дебелянов“, Белене - „Френският език – паспорт към света“ се проведе в гр. Сулмона, Италия. В нея участваха 3 учители и 3 ученици.

Заедно с нашите партньори от Франция, Румъния и Португалия, влязохме в ролята на адвокати в истински съд в ролята на адвокати и разиграха  симулативен съдебен процес - магистратски тоги, водене на протокол, пледоарии, базиращи се на  истински съдебни дела, свързани с дискриминация и нарушаване на човешките права, председателстван от    истински магистрат от Съда  за правата на човека в Страсбург.

Имахме възможността да посетим Рим- град магичен, величествен, романтичен и потаен. Няма как да не  грабне сърцето ни завинаги и да предизвика желанието ни  отново  да се върнем тук.

Тук всеки камък крие история и всяка сграда представлява архитектурен шедьовър.

Вечният град!

В програмата бяха включени още Наполи и Помпей, в които са се наслоили  пластовете на времето, пречупени през призмата на съвършенството, недокоснати сякаш от човешка ръка... Пресътворени мигове от цветове и гениалност.

Всеки един от нас  остави частица от душата си в Италия  - гостоприеменна и топла,  взехме със себе си малко от магията на това уникално място и слънчевите усмивки на всички участници в срещата.

Последната, Пета работна среща по проекта  ще се проведе във Вилфранш/Франция/ в началото на юни. Ще участват 2 учители и 3 ученици.