В Районен и Окръжен съд - Плевен бе проведен Ден на отворени врати - pleven.utre.bg

В Районен и Окръжен съд - Плевен бе проведен Ден на отворени врати

16 април 2019, 17:08 | plevenutre.bg
 • Снимка:
  Окръжен съд - Плевен

 • Снимка:
  Окръжен съд - Плевен

 • Снимка:
  Окръжен съд - Плевен

 • Снимка:
  Окръжен съд - Плевен

 • Снимка:
  Окръжен съд - Плевен

 • Снимка:
  Окръжен съд - Плевен

 • Снимка:
  Окръжен съд - Плевен

На гости на двете съдилища бяха ученици от VІІІ и Х клас на училище „П.К.Яворов“

Днес в Районен и Окръжен съд - Плевен бе проведен Ден на отворени врати. На гости на двете съдилища бяха ученици от VІІІ и Х клас на училище "П.К.Яворов", заедно с техни преподаватели.

Учениците бяха посрещнати пред сградата на съда, където им беше обяснено какъв е реда за влизане в Съдебната палата, какво не трябва да се внася, като бяха и проверени от съдебната охрана.

На децата се показа къде се намира гишето, където може при необходимост да им бъде издадено свидетелство за съдимост, като им беше обяснено и какви документи се подават.

След това, учениците бяха посрещнати в съдебна зала на втория етаж, от председателя на Районен съд Плевен – съдия Даниела Дилова и заместник председателя на районния съд – съдия Светослава Цонева. Те им обясниха какви видове дела се разглеждат от районните съдилища, какъв е реда в една съдебна зала при воденето на дело, какво представлява Синята стая и отговориха на въпроси зададени от учениците. Децата бяха поканени при желание от тяхна страна да присъстват на реален съдебен процес в районния съд, където да могат да видят какви са правилата и процедурите при провеждането на едно съдебно заседание.

В зала №8 на Окръжен съд Плевен, бяха поздравени от заместник председателя на окръжния съд – съдия Емил Банков. Той им обясни пътя, който минава едно дело от постъпването му в съда, до решаването му. Също така обсъдиха интересни за децата теми, които да бъдат заложени в бъдещ симулативен процес, в който учениците ще участват на 29 май, като самите те ще бъдат в ролята на съдия, прокурор, подсъдими, адвокат, свидетели.

В края на посещението, всеки присъстващ получи копие от Конституцията на Република България.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета