В Плевен обсъждаха перспективите за развитие на младите хора след завършване на средното образование - pleven.utre.bg

В Плевен обсъждаха перспективите за развитие на младите хора след завършване на средното образование

17 април 2019, 10:17 | plevenutre.bg
 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

На нея присъстваха младежи, завършващи средното си образование в града

Жени ГЕРБ – Плевен организира среща-дискусия на тема: "Перспективи за развитие на младите хора след завършване на средното образование", на която присъстваха младежи, завършващи средното си образование в Плевен.

Теодора Петрова, кариерен консултант, представи пред присъстващите възможностите за избор на професия, търсенето и намирането на подходяща и удовлетворяваща самите тях работа, различни подходи за кариерно израстване. Зам.-председателят на Общински съвет - Плевен Петя Василева сподели своя професионален и житейски опит. Според нея е изключително важно в началото на своя трудов и професионален път младите хора да бъдат мотивирани, да инвестират време и усилия в своето развитие. Тя е убедена, че първото впечатление, което ще направят младите хора, кандидатствайки за работа, зависи изцяло от способността им да представят себе си във възможно най- добрата светлина, така че работодателите да бъдат готови да инвестират в техния професионален потенциал.

Много бяха и въпросите, които бяха поставени след презентацията на Теодора Петрова. Присъстващите млади хора се интересуваха какви точно специалисти се търсят на пазара на труда, в кои сфери, какви са заплатите на нискоквалифицираните специалисти и как могат те за растат, какви са възможностите в Плевен за квалификация и преквалификация. Какви курсове предлага Бюрото по труда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета