Футболен талант от Плевен на проби в Евертън - pleven.utre.bg

Футболен талант от Плевен на проби в Евертън

18 април 2019, 10:36 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Спартак 1919

Красимир бе с капитанската лента в Националния отбор на България до 15г. на лагера, който наскоро се проведе в София

Юношата на плевенския "Спартак 1919", Красимир Тодоров е поканен за едноседмичен престой при участника във Висшата Лига - Евертън. Посредник в комуникацията между двата клуба е Антъни Раво и неговата агенция "Скаутинг тийм", която организира визитата.

Красимир бе с капитанската лента в Националния отбор на България до 15 г. на лагера, който наскоро се проведе в София, припомнят от "Спартак 1919". Нападателят се отличи както на лагера, така и на мачовете в Елитната Група до 15 г. Десятката на "Спартак" пътува за Ливърпул в средата на май.

Интерес към него има и от други клубове, които следят изявите му.

"Още с идването си в "Спартак" заявихме, че целта ни е да подготвяме играчи за чужбина и да им даваме път за изява към професионалния футбол. Искаме да се отличим с работата си в школата и да постигнем нещо, което не е правено до момента у нас. Методите ни на работа, културата която сме изградили и изискванията които имаме към тях са сходни с онези, които се прилагат на запад. По този начин сме уверени, че когато играчите бъдат наблюдавани, могат да се видят онези неща, които скаутите търсят, а ние като клуб сме отворени към това да съдействаме на по-големите клубове с това да ги захранваме с играчи, които са добре подготвени, спрямо техните изисквания и критерии. Красимир е изключителен играч, който прави впечатление навсякъде. Поканата към него дойде преди лагера на Националния отбор, но решихме да изчакаме преди да му я дадем, за да бъде фокусиран за изявите си там. Освен него, има и други момчета в школата, които са следени от представители на чуждестранни клубове, с които поддържаме близък контакт и очакваме повече играчи да излязат навън до края на този сезон.", сподели директора на школата на ФК "Спартак 1919" Радостин Александров.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета