Карлово - Швейцария - Плевен: Историята на една (не)забравена певица (ВИДЕО)

Мариана Славова събра най-големите си хитове на официална страница във Фейсбук

Певицата Мариана Славова събра най-големите си хитове накуп. Плевенчанката с карловски корени направи подарък на почитателите си, качвайки всички свои клипове от края на 90-те и началото на новото хилядолетие в единствената си официална фейсбук страница "Мариана Славова (Official)". Въпреки, че от години не е активна на музикалната сцена, интересът към блондинката не стихва, тъй като голяма част от парчетата й останаха в златните страници на родния попфолк.

Мариана е родом от Карлово. Занимава с музика още от предучилищна възраст, като свири на акордеон, а след това пет години на пиано. Първите си стъпки на професионалната сцена прави като солистка на естрадния оркестър към ДНА-Карлово. По-късно запява с оркестъра към младежки дом в Сопот. “Това беше едно по-високо стъпало в кариерата ми, защото оркестърът свиреше с всички известни имена на естрадата тогава”, споделя Мариана.

Следва запис на една песен написана специално за Мариана Славова от Георги Станчев и аранжирана от Данаил Драганов. Парчето успява да намери място в престижна класация на Българското Национално Радио.

Печели и първия си конкурс за красота в Пловдив. Следват титлите “Мис Роза” и “Мис плаж” получени в родния й град. Избрана е да връчи наградата от България на “Мис Петербург” като за 10 дена остава почетен гост на града.

Гласовитата блондинка записва висше в ПУ”Паисий Хилендарски” гр. Пловдив. През 1992 държавната импресарска агенция организира конкурс за прослушване на певци за работа в Швейцария. Печели го и заминава с дуо ”LATE NIGHT” да пее пред публика, отмаряща в елитните ски-курорти на Швейцария.

”Беше забавно. Работили сме във високопланински курорти и си качвахме до там инструментите с лифт”, спомня си Мариана. След това гурбетът продължава в Германия, а по-късно и на Канарските острови. Мариана пее различни поп хитове и евъргрийни - репертоарът й включва песни на 6-7 езика.

Но скитането по чужди земи в един момент омръзва и Мариана се връща в България, където се жени за своя приятел Жоро. Установяват се в Плевен, където стартират частен бизнес. Мариана се решава да пробва в попфолка. Подписва с местната музикална фирма "Меджик мюзик". През 2000г. се появява и първият й албум "Умея да живея", от който се раждат хитовете "Мъж бъди" и "На море". Докато работи по дебюта си обаче забременява и това усложнява ситуацията.

През 2001 г. Мариана започва съвместна работа с “Пайнер”. В рамките на две години се появяват хитовете "Двойница", "Бях", "Сто целувки", "Плаче вятъра". Впоследствие музиката остава на заден план и тя се посвещава на бизнеса си в Плевен и семействотото.