Плевен бе домакин на конференция на тема "Актуални политики и практики в образованието"

Конференцията се проведе в Педагогически колеж - Плевен

На 17 и 18 април в Педагогически колеж - Плевен се проведе научно-практическа конференция на тема: „Актуални политики и практики в образованието“. Конференцията е част от събитията, включени в календарния план на научните прояви през 2019 г. и е първа по рода си за образователната институция. Тя се организира в партньорство с Областна администрация - Плевен и Регионално управление на образованието - Плевен. Научният форум събра над 100 университетски преподаватели от цялата страна, директори и учители от образователни институции, докторанти и студенти, които представиха своите идеи, виждания и професионален опит в педагогическата теория и практика.

Специален гост на конференцията бе г-жа Деница Сачева – заместник-министър на образованието и науката. В своето обръщение към участниците г-жа Сачева сподели визията и приоритетите на МОН в развитието на образователните политики, свързани с осигуряване на равен достъп до качествено образование за всички ученици и създаване на по-благоприятни условия за пълноценна професионална реализация на учителите. 

Приветствия към присъстващите на форума поднесоха и г-жа Татяна Божинова – заместник-областен управител на област Плевен, г-жа Албена Тотева – началник на РУО - Плевен, и доц. д-р Емил Бузов – директор на Педагогически колеж - Плевен.