На градския стадион в Плевен се изиграха първите мачове от зоналната фаза на "Данониада" 2019 - pleven.utre.bg

На градския стадион в Плевен се изиграха първите мачове от зоналната фаза на "Данониада" 2019

20 април 2019, 21:15 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Данониада 2019

Литекс (Ловеч) и Дунав (Русе) продължават към финалите

Днес на градския стадион в Плевен се изиграха първите мачове от зоналната фаза на "Данониада" 2019.

Фаворити и победители в двете групи бяха ФК Литекс (Ловеч) и ФК Дунав (Русе), които ще представят зоната на финалите на турнира в София.

Футболистът на ФК Дунав Анатоли Николов взе индивидуалната награда за Най-добър вратар. Във ФК Литекс пък се откроиха Най-техничен състезател - Максимилиан Симеонов и Голмайсторът на турнира – Данаил Генков с вкарани 6 гола. Най-добър защитник стана Лъчезар Любомиров от ФК Единство (Долни Дъбник), а наградата за Честна игра взе отборът на ФК Спартак 1 (Плевен).

В надпреварата се включиха отбори от Плевен, Левски, Белене, Ловеч, Велико Търново, Русе и цяла Сверозападна България.

Следващите мачове от "Данониада" 2019 ще се играят в Пловдив на 11.05.2019 г. Заявки за участие в „Данониада” се приемат до един ден преди мачовете в съответната зона на интернет адреса на турнира www.danoniada.bg

За трета поредна година се проведе играта “Събирай разделно”, част от съвместна инициатива на “Данон - Сердика” АД и “ЕКОПАК България” (АД). С помощта на спортно предизвикателство тя разяснява на малките футболисти ползите от разделното събиране на отпадъци и им помага да разширят и затвърдят познанията си за опазване на природата.

Победителят във финалната фаза на "Данониада" 2019 ще се състезава във футболния турнир за международната купа “DANONE NATIONS CUP“, която тази година ще се проведе в Барселона (Испания) – “родното място” на компанията DANONE. По едно и също време ще бъдат организирани две паралелни надпревари - за отборите победители от 2018 и от 2019 година.

 

Международният турнир “DANONE NATIONS CUP”, тази година е част от празненствата по случай 100 години DANONE. Компанията чрез него иска да сподели с целия свят своята визия за Една планета. Едно Здраве (One Planet. One Health).Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета