Пожарникари помогнаха на медици да изнесат пациент с наднормено тегло в критично състояние

Сухи треви гасиха огнеборците през почивните дни

На 19 април служители от РДПБЗН - Плевен са оказали две технически помощи – отстраняване на паднали дървета на пътното платно на главен пет Е83 град Плевен - село Тотлебен и в град Плевен ж.к. Сторгозия.

На 20 април служители от РС ПБЗН – Плевен са потушили пламъци в суха трева в землището на село Къшин.

На 20 април в 14:31 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в микробус „Ситроен Джъмпер“ в град Никопол на ул."Александър Стамболийски" в двора на ЦСМП. Инцидентът е станал по време на движение и от автомобила започнал да излиза дим и огън. До пристигане на дежурния екип шофьорът на линейката успява да погаси пожара с подръчни средства.

На 21 април огнеборци от РДПБЗН - Плевен са погасили три пожара в сухи треви. Инцидентите са регистрирани в землищата на село Опанец, град Червен бряг в местността"Маркова могила" и село Комарево. Служители на РС ПБЗН – Кнежа са потушили пожар в контейнер за разделно сметосъбиране в общинския център на улица „Марин Боев". Причини за произшествията са небрежност при боравене с открит огън.

На 21 април са оказали техническа помощ - съдействие на ЦСМП за транспортиране на пациент с наднормено тегло в критично състояние в областния град на улица „Кала тепе“.