Бойко Борисов: Преди края на мандата АМ "Хемус" ще е при Плевен (Видео)

Премиерът очаква ръст на БВП с 10-20% след реализацията на проекта

"Убеден съм, че с построяването на АМ "Хемус" БВП на страната ще се увеличи. До края на 2020 г. ще подмине Плевен. Чували сме всякакви глупости за магистралата, но никой никога не е мислил да я строи, въобще нямаше проекти. Убеден съм, че БВП на страната ще се вдигне с поне 10-20%“. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти. Министър председателят направи проверка на отсечката между Ябланица и Боаза.

"Мисля, че до края на 2020 година ще подминем Плевен. Убеден съм, че до 2 години ще се справят и от Белокопитово до Търговище. Финансовият министър Владислав Горанов е обезпечил плащанията. Петя Аврамова действа с инженерните проекти за следващите лотове“, обясни организацията Борисов.

"Чували сме всякакви глупости за АМ "Хемус", кой какво правил, но всъщност магистралата е била направена до Ябланица и Правец, разбирате защо. Въобще няма проект. Никой никога не е мислил да прави АМ "Хемус". Няма проект, а всички умират да говорят за Северозапада, Северна България и всичко останало“, подчерта Борисов.