Премиерът Борисов направи инспекция на строителството на участък от АМ "Хемус" (Снимки) - pleven.utre.bg

Премиерът Борисов направи инспекция на строителството на участък от АМ "Хемус" (Снимки)

23 април 2019, 12:06 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Бойко Борисов/Facebook

"От 15 май полагат трите пласта асфалт, ще влязат в сроковете“, каза премиерът

Министър-председателят Бойко Борисов направи инспекция на строителните дейности при участъка Ябланица-Боаза на АМ "Хемус". "От 15 май полагат трите пласта асфалт, ще влязат в сроковете“, каза премиерът Борисов пред медиите. Той посочи, че до края на 2022 година има реална възможност АМ "Хемус" да стига до Плевен и подчерта, че правителството активно работи за изграждането на цялата автомагистрала. "Финансовият министър е обезпечил плащанията, регионалният министър си действа по отделните лотове. Ние сме чували всякакви глупости - кой какво прави за "Хемус". Всъщност тя е направена до Ябланица и въобще няма проект, никой никога не е мислил да прави "Хемус". А всички говорят за Северозапада, за Северна България и т.н. Аз съм убеден, че с построяването на "Хемус" БВП на страната ще се вдигне поне с 10-20%“, каза още министър-председателят.

По информация на Агенция "Пътна инфраструктура“ работата по отсечката Ябланица-Боаза напредва и е напълно реалистично да е готова през есента - около половин година по-рано от предвиденото. По договор отсечката трябва да е завършена през март 2020 г.

В присъствието на министър-председателят Бойко Борисов, министъра на регионалното развитие Петя Аврамова, министъра на финансите Владислав Горанов, зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков и председателя на УС на АПИ Георги Терзийски беше даден и символичният старт на строителството на отсечката Боаза - пътен възел „Дерманци“.

В края на миналата година правителството осигури 1,12 млрд. лв. без ДДС за изграждането на 134,14 км от АМ "Хемус" в участъка от пътен възел „Боаза“ до пресичането с път I-5 Русе - Велико Търново. Трасето е възложено на „Автомагистрали“ ЕАД, е разделено на 6 участъка.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета