Световният шампион Детелин Далаклиев започна да покорява нови върхове

Кипи усилен труд по откриването на клуба му в Плевен

Световният ни шампион от Милано 2009 година Детелин Далаклиев започна да покорява нови върхове. Бившият боксьор вече е част от организацията на галавечерта "Максфайт 42" , която ще се проведе в хотел "Маринела" на 3 май. Галата ще включва мачове във формат ММА, К1 и бокс.

Далаклиев даде интервю пред БЛИЦ, в което говори за новото си амплоа, както и за своята школа, която скоро ще заработи в Плевен.

"Да, организирам и помагам за боксовите мачове. Трупам практика и се развивам. Само нагоре! Завърших магистратура "Спортен мениджмънт" и вече започнах дейност. Организацията на турнира върви много добре. Очаквам здрави битки. По моята част - ще бъдат доста интересни двубои. Завързани. Ще участва шампионът на България Йосиф Панов, който е втори при професионалистите след Кобрата. Григор Саруханян ще участва. Цветозар Илиев също. Той има 33 професионални срещи, играе редовно в Англия. Ще има момчета с много добри визитки, с над 30 професионални мача. Ще видим какво ще се случи, но ни очаква голямо зрелище. Ще участват все хора, които ще направят добър спектакъл. Работим, за да се случи неповторимо събитие. Все пак три спорта в едно - такова събитие мисля, че не е имало досега в България. ММА, К1 и професионален бокс на много високо за България ниво", споделя Далаклиев.

Той допълва, че върви усилен труд по откриването на клуба му в Плевен: "Ремонтирам, правя залата. Живот и здраве ще стане. То не става всичко бързо. Ще започнем с подготовка на деца от много ранна възраст. Да тренират, да се развиват и после да има къде да играят. Това са нещата. Стават бавно и трудно, но ще станат много хубави и положителни неща", отбелязва Детелин и допълва: "В България е пълно с талантливи деца. Не говоря само за бокса, а за спорта като цяло. Трябва да ги развием, да им поставим основите. И не само като спортисти, а и като хора. Защото няма нито един голям спортист, който не е голям човек."