Цирк "Балкански" идва в Плевен с големите атракциони "Летящия лазер” и "Колелото на смъртта" - pleven.utre.bg

Цирк "Балкански" идва в Плевен с големите атракциони "Летящия лазер” и "Колелото на смъртта"

23 април 2019, 15:03 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Цирк "Балкански"

Eкстремния номер "Глобусът на смъртта" се изпълнява от любимите мотоциклетисти от далечна Колумбия – Хел Райдърс

Както вече писахме, Плевен ще е сред спирките в националното турне на цирк "Балкански". Варна, Велико Търново, Горна Оряховица, Ловеч, Несебър, Плевен, Пловдив, Севлиево, Троян и Шумен са включени в Игрален сезон 2019, който ще мине под надслов "Калдейдоскоп".

Съвсем скоро се очаква да бъде обявена допълнителна информация за датите от турнето, като на този етап е ясно какво включва програмата на спектакъла.

"Участват артисти с изключителни номера, представени от гостите ни от България, Беларус, Колумбия, Полша и Украйна. Големите атракциони са "Летящия лазер" и "Колелото на смъртта", изпълнявани от носителите на "Сребърен клоун" от Световния цирков фестивал в Монте Карло и на "Икар" за цирково изкуство на Съюза на артистите в България Велизара и Николай Балкански /с два рекорда Гинес/, а екстремния номер "Глобусът на смъртта" се изпълнява от любимите мотоциклетисти от далечна Колумбия – Хел Райдърс. В шоуто със свой дебютен номер участва и удостоената с Почетния знак на Министерството на културата "Златен век" – еквилибристката Кристина Костова. За веселото настроение на деца от всички възрасти се грижи най-добрия клоун без грим от Полша РиКО", съобщава дирекцията на академичния цирк.

Академичен цирк Балкански е най-големият цирк на Балканския полуостров, пълноправен член на Европейската асоциация на цирковете ЕСА от 2012 г., а от 16.04.2016 г. е единственият български цирк, удостоен със званието „академичен” от Българската академия на науките и изкуствата.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета