Посред бял ден: Цигани гониха и биха 17-годишно момче в Плевен, търсят се очевидци

Неприятната история се разиграла в понеделник

За неприятен инцидент, станал на 22 април в Плевен, разказа пред Plevenutre.bg разтревожен баща от града. Неговият 17-годишен син е станал жертва на побой посред бял ден, като нападателите са били няколко души от ромски произход.

Неприятната история се разиграла в понеделник. В късния следобед момчето излязло с баскетболната си топка и се отправило към двора на училище "Йордан Йовков", където редовно играе. По същото време там се появили младежи от ромски произход, които започнали да ритат топката му, без да са били провокирани с нещо. Момчето си я взело и им направило забележка, с което обаче предизвикало още по-враждебното им отношение. Ученикът веднага бил заобиколен от 5-6 човека, но успял да се измъкне и побягнал. Бандата роми обаче го последвала, гонили го до района на ул. "Шипка", където му нанесли побой. Опитали се да го съборят на земята, ритали го в стомаха, удряли го в тила... Момчето било спасено от случаен минувач.

"Подадена е жалба, извадили сме и медицинско. Като отидох да го прибера, не можеше да си каже името. Един човек го е отървал и той ще ни съдейства като свидетел. Случило се е към 17,00 часа. По думите на сина ми двама са го държали, трети го е бил. Имало е и четвърти човек. Губят му се обаче моменти, заради това имаме нужда от още очевидци", разказа бащата.

По неофициална информация нападателите живеят в района на "Мара Денчева" и са 17-18-годишни. Двама от тях са са разпитани от инспектор в Детска педагогическа стая, признали са за побоя, но са скрили името на третия бияч. По данни на бащата по случая се работи, но няма задържани.

"Няма да оставим нещата така, но имаме нужда от още свидетели. Всичко е станало посред бял ден, имало е много хора - не трябва да се случват подобни дивотии и се надяваме на съдействие, защото същото може да се случи и на други деца", сподели притесненият родител пред Plevenutre.bg.

Всеки, който има информация по случая, може да се обади на номера на г-н Томов 0878 79 50 35 или да се свърже с полицията.