Посред бял ден: Цигани гониха и биха 17-годишно момче в Плевен, търсят се очевидци - pleven.utre.bg

Посред бял ден: Цигани гониха и биха 17-годишно момче в Плевен, търсят се очевидци

24 април 2019, 15:39 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Неприятната история се разиграла в понеделник

За неприятен инцидент, станал на 22 април в Плевен, разказа пред Plevenutre.bg разтревожен баща от града. Неговият 17-годишен син е станал жертва на побой посред бял ден, като нападателите са били няколко души от ромски произход.

Неприятната история се разиграла в понеделник. В късния следобед момчето излязло с баскетболната си топка и се отправило към двора на училище "Йордан Йовков", където редовно играе. По същото време там се появили младежи от ромски произход, които започнали да ритат топката му, без да са били провокирани с нещо. Момчето си я взело и им направило забележка, с което обаче предизвикало още по-враждебното им отношение. Ученикът веднага бил заобиколен от 5-6 човека, но успял да се измъкне и побягнал. Бандата роми обаче го последвала, гонили го до района на ул. "Шипка", където му нанесли побой. Опитали се да го съборят на земята, ритали го в стомаха, удряли го в тила... Момчето било спасено от случаен минувач.

"Подадена е жалба, извадили сме и медицинско. Като отидох да го прибера, не можеше да си каже името. Един човек го е отървал и той ще ни съдейства като свидетел. Случило се е към 17,00 часа. По думите на сина ми двама са го държали, трети го е бил. Имало е и четвърти човек. Губят му се обаче моменти, заради това имаме нужда от още очевидци", разказа бащата.

По неофициална информация нападателите живеят в района на "Мара Денчева" и са 17-18-годишни. Двама от тях са са разпитани от инспектор в Детска педагогическа стая, признали са за побоя, но са скрили името на третия бияч. По данни на бащата по случая се работи, но няма задържани.

"Няма да оставим нещата така, но имаме нужда от още свидетели. Всичко е станало посред бял ден, имало е много хора - не трябва да се случват подобни дивотии и се надяваме на съдействие, защото същото може да се случи и на други деца", сподели притесненият родител пред Plevenutre.bg.

Всеки, който има информация по случая, може да се обади на номера на г-н Томов 0878 79 50 35 или да се свърже с полицията.Коментари (5)

Потребител
Stari godini
Ko vi praih predi godini mina veche
26 април, 16:33 ч.
Потребител
Патрйотв англия
Ма то Българи няма какво странно че са роми хахах ТА ние само роми останахме след време ние ще пишем новините Българите ги е страх едно дете да направят ЦИГАНИТЕ ГОРЕ ГЛАВАТА МНОЖЕТЕ ДЕЦАТА ДЕСЕТ ГОДИНИ НИ ТРЯБВАТ ОЩЕ ВИЕ БЯГАЙТЕ В ЧУЖБИНА
25 април, 08:12 ч.
Потребител
Патриот България
И от кой ще цуцате парички, като ги няма българите. Мързи ви да гледате, само чакате на банкомата, кога ще ви преведат паричките. Нали ви храня и ви лекувам от моята заплата. Толкова сте мърляви, че не искам да си представям какво ще бъде- един голям катун!Ще пишели новини- [ още... ]
26 април, 09:14 ч.
Потребител
Ники-Пики
Пич, ти чуваш ли са какви ги плямпаш, бе!?!?Не виждаш ли, че още малко и ще се хванем гуша за гуша и тогава ще стане еднааааааа((:::Ти ходил ли си в някоя европейска държава да видиш там дали ще ви търпят простотиите!!!Знаеш ли на колко хора им е писнало /включително и на мене/ от вас и с какво се заиграваш ти!Ще дойдат рокери, футболни агитки и от вас няма и дрипа да остане!
26 април, 23:44 ч.
Потребител
Английски патрЙОт
Муци, не се габаркай, щото мнооооого лесно може да стане лошото. Не е хубаво да толерираш насилието и да се правиш на веселяк с гръмки фрази - ама анонимно! Някой глупак в миналото е направил грешката да ви отвори портите ни, за да се нахендрите по нашите земи - сега се множите като хлебарки, че и лаете. Аре споко, а?
30 април, 19:31 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета