Георг Спартански след падналия дъжд: Няма големи повреди на пътната настилка - pleven.utre.bg

Георг Спартански след падналия дъжд: Няма големи повреди на пътната настилка

27 април 2019, 20:54 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Забелязано в Плевен/Facebook

Кметът излезе с информация за състоянието на града

Кметът Георг Спартански излезе с информация за състоянието на града след падналия дъжд с градушка.

"Допреди малко обиколих с личния си автомобил целия град - от шосето за Русе до изхода за София, Девети квартал, централна градска част, част от Индустриалната зона, жк."Дружба".

Няма големи повреди на пътната настилка. Градът е изцяло проходим след проливния дъжд, с изключение на отсечката от под надлеза за Сторгозия до към магазин "Сико" и в района на завод "Мизия", под надлеза за жп-линията. Там работят екипи, надявам се съвсем скоро да се нормализира ситуацията", информира Спартански във Фейсбук.

"Отговарям и защо там, в тези райони традиционно при проливни дъждове се получава наводняване на платното - защото сечението на тръбите на канализацията е такова,че не може да поеме голям водосбор. На 55 години съм, от детството ми и до днес там винаги се наводнява. Канализацията е собственост на ВиК, на десетки години е, за да се подмени са нужни стотици милиони лева. На този етап държавата няма тези пари", пояснява кметът.

"Наносите от пясък и чакъл, образувани от пороя тук-там, ще бъдат почистени в следващите дни. Дано следващите дни са наистина светли великденски празници, без изпитания от природата и Господ, пожелавам го на всички ни!", завършва Спартански.Коментари (3)

Потребител
Куко
Е щом от 55 години там се наводнява и трябват милиони значи всичко е точно ! Когато ги имаме ще ги извадим. Гатанката е : "Познай КОГА ? "
27 април, 22:57 ч.
Потребител
Slav
Какво ще извати този тиквеник!Само прибира и се чуди каква нова глупост да измисли в града който и без това запада.
Направил бил центъра.....тези пари са евро средства и който и да е би ги усвоил ....тиква
28 април, 07:46 ч.
Потребител
Коко
Кмете ,нищо нестава от теб -само сини зони и паяци знаеш.Завали ли дъжд се вижда колко ставаш за кмет.....добре че ти остава малко мандат
27 април, 21:52 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета