Александър Дяковски: Драми няма да правим, вдигаме главите

Ще направим всичко, което ни е по силите, да върнем серията в трети мач, сподели наставникът на Спартак

Старши треньорът на Спартак Плевен Александър Дяковски бе разочарован след тежката загуба от Балкан на старта на плейофите. Той обаче бе категоричен, че в отбора няма да правят драми от поражението и ще се опитат да пратят четвъртфиналната серия в трети мач. Ето какво каза наставникът след срещата в Ботевград пред bgbasket.com:

"Няма какво много да се коментира. Скоростта на нашия и на техния отбор беше на свят разлика. Там беше големият проблем. Знаехме, че той ще бъде именно транзицията в защита и ако позволим на Балкан да имат доста точки от бърза атака и отворени стрелби, шансовете ни стават минимални. За съжаление точно това стана.

През второто полувреме Балкан увеличи агресията. Тогава вече и нападението ни почна да не върви, докато през първото горе долу ни се получаваха нещата през по-голямата част. След почивката агресията вече стана много сериозна. Откраднаха ни няколко топки, от които последваха бързи кошове и вдигнаха разликата. Беше нормално и ние вече да мислим за следващия мач.

Няма как да не се отрази излизането на Константин Коев, но това са плейофи. След по-малко от 48 часа имаме друг мач. Драми няма да правим, вдигаме главите. Мога да гарантирам само, че ще направим всичко, което ни е по силите, да върнем серията в трети мач“.