Красимир Бислимов: Стадион "Плевен" не отговаря на изискванията за Втора лига, общината да се вземе в ръце

Надявам се да не сме асансьор в професионалния футбол - да влезем и да излезем по най-бързия начин, каза треньорът на Спартак

Водачът в Северозападната Трета лига Спартак (Плевен) се доближи крачка по-близо до така желаното завръщане в професионалния футбол. Тимът на Красимир Бислимов разгроми с 4:0 като гост закъсалия го тим на Локомотив (Дряново) и пет кръга преди края запази аванса си от десет точки на върха. 

"Има още пет кръга, трябва да вземем два мача, за да влезем в професионалния футбол", посочи Краси Бислимов пред Спортал ТВ. "Събрахме се наши момчета, които знаят какво е Спартак и това, което си бяхме поставили като цел го изпълняваме. Вървим по план. Целта беше завръщане в професионалния футбол за 100-годишнината на футбола в Плевен", допълни наставникът на Спартак.

"Знахме, че няма да ни бъде лесно. Отборите, които са след нас, са доста равностойни - всеки може да бие всеки. Радвам се, че успяхме да направим такъв точков аванс пред втория. Всеки в клуба си върши работата и вървим по правилния път", категоричен бе Бислимов.

"Надявам се да не сме асансьор в професионалния футбол - да влезем и да излезем по най-бързия начин", каза още Краси Бислимов, допълвайки, че клубът има нужда от спонсори и не може да се разчита само на общината. 

"Стадионът не отговаря на изискванията за професионалния футбол. Трябват си доста козметични работи по него. Надявам се, когато стане факт влизането ни, общината да се вземе в ръце - да се подобри състоянието на самия стадион, защото няма как да вземем лиценз. Не си заслужава отбор като Спартак да ходи да играе в Ловеч или друг град. Дано да се оправи и това", коментира още треньорът на Спартак.