Три събития на 8 май в НЧ "Съгласие 1869"

Това съобщават от читалище "Съгласие"

В навечерието на 11 май - Ден за почит на светите братя Кирил и Методий и професионален празник на библиотекаря, в НЧ „Съгласие 1869” ще бъде открита изложба "Гутенберг и славянската писменост" на Центъра за славяно-византийски проучвания "Проф. Иван Дуйчев". Ще бъде представена и книгата "Опис на ръкописите на плевенското читалище "Съгласие 1869”. Заповядайте на 8 май, сряда, в 17,30 ч. във фоайето на Читалището. Очаква се да присъства проф. Аксиния Джурова, която е един от авторите на книгата.

Поздрав за всички гости ще бъде и предпремиерата на песента „На Плевен с любов” в изпълнение на вокална група „Арлекино” при НЧ „Съгласие 1869”. Преди дни децата записаха песента в студиото на Максим Горанов. Текстът е на Надежда Захариева, музиката – на Хайгашод Агасян. Поводът за създаване й е 150-годишният юбилей на читалище „Съгласие”, а официалната премиера ще е за празника на Плевен 15 май.

Малко по-късно – в 19 часа, в зала „Емил Димитров” започва концертът на Общински Хор "Гена Димитрова", посветен на 9-ти май. 
Под диригентството на Анелия Дечева и клавирния съпровод на Мариана Мирчева ще чуем руски песни от военните години и от филмите “В бой идут одни старики”, “Новые приключения неуловимых”, “Два бойца”, “Белорусский вокзал,” и много други. 
Билети: на Касата на Читалището, цена – 4 лв.
Телефони за информация: 064-82-42-42, 064-80-67-88
Заповядайте!