Вазовските мажоретки и гвардейски оркестър с успешно представяне на Международен фестивал

Фестивалът се проведе в град Русе

Фестивалът се проведе в град Русе. В него взеха участие 450 мажоретки, включени в 28 състава от: Плевен, Разград, Кнежа, София, Казичене, Шумен, Правец, Бургас, Добрич и гости от Румъния.

Мажоретният състав на СУ "Иван Вазов" участва за втора поредна година, но за първи път бяха заедно с Гвардейския оркестър. Съпровождани от домакините, те не пропуснаха традиционната разходка с корабче по река Дунав.

През първия ден мажоретките дефилираха по ул. „Александровска“, изпълнявайки парадни композиции. Това се случваше под умелия съпровод на Фанфарен оркестър Ветово – „Maxtone“, Духов оркестър към НПГ по КТС – Русе и Първи Ученически Гвардейски оркестър при СУ „Иван Вазов“ – Плевен.

Атрактивното шествие завърши на площад „Свобода“ пред Съдебната палата, където се състоя официалното откриване на фестивала. Заместник-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков и директорът на дирекция „Култура и образование” Ирена Петрова, приветстваха участниците и публиката като пожелаха успех на мажоретките.

През втория ден участниците във фестивала показаха своите композиции на площада, пред сградата на Община Русе. В това двучасово тържество на ритъм, марш, празнично настроение, феерия от костюми и цветове, нашите момичета и момчета достойно показаха своите умения и доказаха, че въпреки краткото време, от което съществуват двата състава, трудът им дава плодове и бе подобаващо оценен.

"Завърнали се с купи, грамоти и много положителен заряд от срещите и обменения опит с другите състави и оркестри, Вазовци продължават своите репетиции и подготовка, защото май е месецът, в който изявите и очакванията са много. Когато ученето се съчетае с интригуващи и желани от учениците занимания, когато имат подкрепата на преподаватели и ръководство, поле за изява и заслужена оценка, възпитаниците ни доказват за пореден път, че училището може да стане желана територия за битуване!", споделят от СУ "Иван Вазов".