Районна прокуратура - Плевен предаде на съд непълнолетен за извършена домова кражба - pleven.utre.bg

Районна прокуратура - Плевен предаде на съд непълнолетен за извършена домова кражба

08 май 2019, 12:36 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ПРБ

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Районна прокуратура-Плевен внесе обвинителен акт срещу непълнолетен за извършена домова кражба.

Обвинението срещу Б. И. е за това, че на 21.06.2018 г. в с. Петърница, обл. Плевен, като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, при условията на повторност и в немаловажен случай, отнел чужди движими вещи моторна коса „Premium“, метална туба, 6л. бензин, 0,5л. моторно масло за двутактов двигател, 2 бр. въдици, метална коса и сума от 170 лв. или всички вещи на обща стойност 453,80лв., от владението на собственика, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл.195, вр. чл.194, вр.чл.63,  вр. чл.28 от НК.

Обвиняемият не ходел на училище, дружал с лица от криминален контингент и често си набавял парични средства по престъпен начин. Многократно е осъждан за престъпления против собствеността, като в изпитателния срок на наказанията му, продължавал да извършва престъпления.

На 21.06.2018г. обвиняемият бил в с. Петърница  и решил да извърши кражба. Забелязал, че в една от къщите няма никого, тъй като автомобилите на собствениците ги нямало, а знаел, че в центъра на селото се провежда общо събрание. Проникнал в двора, изкъртил една от решетките на прозорец и влязъл в къщата. В една от стаите намерил мъжко портмоне и взел парите от него. От мазето взел различни вещи, които скрил в храсти на улицата, в близост до имота на пострадалия, като възнамерявал след това да ги вземе и продаде. За да прикрие деянието си и да възбуди съмнения, че друго лице е извършило престъплението, обвиняемият взел откраднатата от него моторната коса и я скрил в двора на имота, където живеел негов познат, с който бил извършил друга кражба по-рано.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета