Районна прокуратура – Плевен предаде на съд жена за повреждане на чужди вещи и кражба

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу жена за повреждане на чужди вещи и кражба.

Обвинението срещу Г. К. е за това, че на 30.10.2018 г. в гр.Плевен, ж.к.“Дружба“, в кафе-аперитив, повредила противозаконно чужди движими вещи – ветроопорна винилова завеса, 2 бр. завеси от плат и фонтан, собственост на М. Б., като причинила щети на стойност 126 лв. - престъпление по чл.216  от НК,

Повдигнато й е обвинение и за това, че по същото време и място, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот – срязване на ветроопорна винилова завеса и чрез използване на техническо средство – нож, отнела чужди движими вещи – 15 бр. агнешки кожи, 10 бр. възглавници, 13 бр. абажури от коноп, 8 бр. различни пластмасови играчки и камера за видеонаблюдение, всичко вещи на обща стойност 740 лв. от владението на М. Б., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл.195, вр. чл.194 от НК.

В ранните часове на 30.10.2018 г. обвиняемата минала покрай кафе-аператив, което в момента не работело. Решила да влезе вътре, където да провери дали има вещи, които може да вземе и да продаде. Носела в себе си сгъваем нож, разрязала една от ветроопорните винилови завеси и влязла в „зимната градина“ на кафе-аперитива. Видяла и взела агнешки кожи, възглавници, абажури от коноп и пластмасови играчки. Видяла, че има охранителна камера. Отрязала с ножа захранването и я взела. Опитала да свали и да вземе и две завеси от плат, но ги скъсала и ги оставила. Опитала да вземе фонтана от лятната градина, но го счупила и също го останала. Отнетите  вещи занесла в дома си. Обвиняемата е осъждана.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.