Наградиха младежи от Плевен, постигнали златно и сребърно ниво в Международна награда на херцога на Единбург - pleven.utre.bg

Наградиха младежи от Плевен, постигнали златно и сребърно ниво в Международна награда на херцога на Единбург

09 май 2019, 10:31 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    intaward-bg.org

Наградата на херцога на Единбург вече над 60 години е водеща международна младежка програма за личностно развитие и постижения

Международната програма "Награда на херцога на Единбург" насърчава младите хора да изискват повече от себе си, да се самоусъвършенстват и да постигат целите си. Това заяви президентът Румен Радев на тържественото награждаване на български младежи, постигнали златно и сребърно ниво в Международната награда на Херцога на Единбург – България. Президентът посочи, че в рамките на програмата младите хора сами поставят своите цели и задачи, опознават себе си и развиват полезни качества и умения.

Наградата на херцога на Единбург вече над 60 години е водеща международна младежка програма за личностно развитие и постижения. Млади хора -  ученици и студенти на възраст от 14 до 24 години, участват в програмата на три нива: бронз, сребро и злато. Държавният глава Румен Радев е патрон на международната младежка програма „Награда на херцога на Единбург- България“.

"Тази програма е насочена изцяло в интерес на обществото. С придобитите знания и умения младежите се подготвят да бъдат полезни, ефективни и честни граждани“, посочи Румен Радев. Президентът подчерта важната цел на последните два етапа на програмата – „Сребро“ и „Злато“, а именно да развиват лидерските умения на младите хора и поздрави младежите за смелостта и куража да заявяват открито своите стремежи и амбиции и да не пестят труд и енергия, за да ги постигнат.

Президентът връчи значки и сертификати на 45 младежи от София, Плевен, Козлодуй, Горна Оряховица, Свищов, Пловдив и Оряхово, които благодарение на програмата са развили ключови житейски и лидерски умения.

Сред гостите на церемонията бяха Емма Хопкинс, посланик на Великобритания в България, Любомира Велчева – изпълнителен директор на Фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България“ и Светлозар Петров - председател на Почетния тръст на наградата в България.

Програмата е важна, защото провокира формиране на ценности чрез практика и развива личности, заяви посланик Ема Хопкинс и поздрави всички участници и техните ментори.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета