Със спортен турнир ученици в Плевен отбелязаха Деня на Европа (Снимки) - pleven.utre.bg

Със спортен турнир ученици в Плевен отбелязаха Деня на Европа (Снимки)

09 май 2019, 15:55 | plevenutre.bg
 • Снимка:
  ОбС-Плевен

 • Снимка:
  ОбС-Плевен

 • Снимка:
  ОбС-Плевен

 • Снимка:
  ОбС-Плевен

 • Снимка:
  ОбС-Плевен

 • Снимка:
  ОбС-Плевен

 • Снимка:
  ОбС-Плевен

Първи в турнира по футбол се класираха представителите на Спортно училище - Плевен

По повод Деня на Европа - 9 май, ученически отбори от четири учебни заведения в Плевен премериха сили в турнири по футбол и тенис на маса. Наградите на победителите връчиха председателят на Общински съвет - Плевен, Мартин Митев, зам.- председателят на местния парламент Петя Василева, общинският съветник Владислав Монов и боксьорът Румен Мотовски.

В дух на спортсменство един срещу друг се изправиха представители на ПГ по хранително-вкусови технологии "Луи Пастьор", ПГ по мениджмънт и хранителни технологии, Спортно училище „Георги Бенковски“ и на Общоградското средношколско общежитие, което бе организатор на проявата. Въпреки изравнените сили на участниците в спорта винаги има победител. Първи в турнира по футбол се класираха представителите на Спортно училище - Плевен, следвани от отбора на Общоградското средношколско общежитие. С поздрав към участниците в турнира се обърнаха Мартин Митев и Петя Василева, които насърчиха тийнейджърите да продължават да се занимават активно със спорт, изтъквайки положителните житейски уроци, които възпитава това у всеки млад човек - дисциплина, уважение, упоритост и воля за победа. Те отбелязаха също, че отбелязването на Деня на Европа с подобна спортна надпревара е в духа на мотото на Европейската общност за единство в многообразието. „Днес всички играхте за победа, но го направихте заедно като отбор. Отбор, какъвто са всички държави - членки на ЕС“, каза Мартин Митев.

Очакванията и на организатори и на участници е спортната проява да стане традиционна и да има своето второ издание още догодина.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета