В следващите дни има опасност от интензивни валежи и градушки

В резултат на очакваните валежи са възможни поройни наводнения около някои реки в западната половина на страната във вторник

В следващите дни има опасност от интензивни валежи и градушки. Днес в западната половина на страната облачността ще е значителна и ще вали следобед. Очакват се и гръмотевични бури. Има опасност от градушки, съобщава NOVA телевизия. Вятърът ще е по-силен в западната и централната част на Северна България. Температурите през деня ще са високи – между 18 и 24 градуса. С 2-3 градуса по-хладно ще е по Черноморието.

В планините ще бъде облачно и ветровито. Очакват се слаби превалявания с гръмотевична активност в западните планински масиви.

Средиземноморски циклон определя времето над Балканите в следващите дни. Над полуострова преминава студен атмосферен фронт, който ще донесе интензивни локални валежи, гръмотевични бури и по-осезаем вятър през тази седмица. Има условия за развитие на мощна купесто-дъждовна облачност в следобедните часове с опасност от градушки. Явленията ще са по-интензивни в Западна и Централна България.

В резултат на очакваните валежи са възможни поройни наводнения около някои реки в западната половина на страната във вторник. Опасността засяга теченията на Огоста, Ботуня, Бързия и Златица в Северозападна България, както и реките около София – Перловска и Слатинска.

Дневните температури тази седмица обещават трайно затопляне до края на месеца. В края на тази седмица дори очакваме термометрите на много места да отбележат около 30 градуса.