Спартак 1919 (Плевен) организира кастинг за млади таланти

Кастингът ще представлява тренировки за съответните възрасти, проведени от треньорите в школата

Във връзка с многобройните запитвания за записване в школата на Спартак 1919 (Плевен), официално обявяват, че на 2 юни, неделя, на стадион "Белите орли" в Плевен ще се проведе кастинг за 6 възрасти в школата – за деца родени от 2003 до 2008 година.

Кастингът ще представлява тренировки за съответните възрасти, проведени от треньорите в школата. Ден след кастинга ще бъде обявено кои деца ще бъдат приети в отбора, на кои ще бъде даден пробен период от седмица тренировки със съответната възраст и кои деца няма да бъдат приети, но ще продължи да се следи тяхното развитие в отборите, в които се състезават.

Кастингът ще започне в 9.00 ч. за деца, родени през 2007 и 2008 година. През следващия сезон тази възраст ще играе формат Футбол 11 в зоналното първенство. При набор 2008 ще бъдат приети само деца, които са на нивото на родените през 2007 и заедно с тях ще тренират и участват в първенството. Към момента в школата няма отбори в тези две възрасти. Групата тепърва ще се сформира и ще започне тренировки още в деня след кастинга – 3-и юни.

В 11.00 ч. ще бъде кастингът за деца, родени през 2003 и 2004. През следващия сезон тази възраст ще играе в зоналното първенство и ще атакува класиране в Елитната юношеска група. Към момента в школата няма деца родени през 2003-а година.

В 13.00 ч. ще бъде кастингът за деца, родени през 2005 и 2006. През следващия сезон тези възрасти ще участват в две първенства – Елитна юношеска група до 15 години и зонално първенство до 15 години.

Към момента в школата на Спартак 1919 тренират 47 деца в 3 възрасти, като 70% от децата са от Плевен и региона. Краткосрочната цел на школата е на есен да има деца и отбори в два пъти повече възрасти от сега. Дългосрочната - най-добрите деца от Плевен във всички възрасти да продължат да се развиват в Плевен, а не в конкурентни отбори от други градове.

Децата от школата на „Спартак 1919“ може да учат във всяко едно училище в града, включително и спортното. На най-изявените деца от други градове се предлага безплатно квартира и храна. Всички деца от школата са освободени от месечни такси. Клубът разполага със собствена база, естествен терен, фитнес зала, изкуствен маломерен терен. Предстои изграждането на нов голям изкуствен терен. Всички треньори в школата притежават необходимите лицензи за работа с децата в съответните възрасти и продължават да повишават своите знания и квалификации.

За записването на кастинга или допълнителна информация може да пишете на официалната страница на клуба във Фейсбук с лично съобщение или да се обадите на телефон: 0882 365 082

При записването е необходимо да се съобщят трите имена на играча, година на раждане, местоживеене, на каква позиция играе, в кой отбор се е състезавал за последно, телефонен номер за връзка. Всички участващи в кастинга трябва да бъдат на базата 15 минути преди началото на кастинга за своята възраст, облечени с подходящ тренировъчен екип и футболни обувки. 

Кастингът е достъпен за всички деца от цялата страна за обявените възрасти!