Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж, пребил и ограбил 82-годишен дядо

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за извършен грабеж на възрастен съсед. Обвинението срещу Б. С. е за това, че на 21.10.2018 г., в гр.Славяново, област Плевен, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – мъжко портмоне и сумата от 160 лв, всичко на обща стойност 166 лв, от владението на Г. В. от гр. Славяново, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплаха – престъпление по чл.199, вр. чл.198, вр. чл.29 от НК.

Обвинен е и за това, че на 21.10.2018 г. в гр. Славяново, около 02,25 ч., влязъл в чуждо жилище, собственост на Г. В., като употребил за това сила и деянието е извършено нощем – престъпление по  чл.170 от НК.

Обвиняемият познавал самотно живеещия Г. В. /на 82-годишен/, тъй като живеели в съседство в гр. Славяново. През нощта на 21.10.2018 г. решил да отиде до дома на възрастния мъж и да извърши грабеж на пари. Около 02,25 часа на влязъл в двора на къщата на пострадалия. При влизането му в двора, кучето започнало да лае и Г. В. станал, светнал през прозореца с фенерче и видял до входната врата на къщата Б. С., когото познавал. Тогава Б. С. се отдалечил от вратата, но след около 15 минути отново се върнал. Кучето отново започнало да лае и Г. В. отворил  врата на къщата и излязъл пред нея. Тогава Б. С. хванал пострадалия и започнал да му нанася удари с ръце в лицето, но възрастния мъж оказал съпротива. Обвиняемият успял да завлече пострадалия вътре в стаята, където продължил да му нанася побой, като му казал да му даде парите си, в противен случай ще го убие. Вследствие на нанесения побой и отправената заплаха Г. В. извадил портмонето си и го дал. След като взел портмонето с парите, обвиняемият напуснал къщата.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.