В Плевен се проведе областен конкурс-изложба за учебни помагала и пособия - pleven.utre.bg

В Плевен се проведе областен конкурс-изложба за учебни помагала и пособия

15 май 2019, 15:27 | plevenutre.bg
 • Снимка:
  РУО-Плевен

 • Снимка:
  РУО-Плевен

 • Снимка:
  РУО-Плевен

 • Снимка:
  РУО-Плевен

 • Снимка:
  РУО-Плевен

 • Снимка:
  РУО-Плевен

В конкурса участваха 40 продукта, изработени от деца, учители и родители

В Плевен се проведе областния конкурс-изложба за учебни помагала и пособия "В света на природата – Моето семейство". Конкурсът обедини продуктите на детските градини и училищата с подготвителни групи представени за участие в Националния конкурс за игри и игрови материали, обявен от Министерството на образоването и науката  и областния конкурс – изложба "В света на природата – Моето семейство". В конкурса участваха 40 продукта, изработени от деца, учители и родители. Всички заедно, ръка за ръка, в подкрепа и сътрудничество, представиха и презентираха  игри и игрови материали за съвместни познавателни дейности, игри и забавления - макети, дидактични игри, познавателни книжки, портфолиа, електронни продукти.  Всички участници в областния конкурс-изложба получиха грамоти от Началника на РУО – Плевен, г-жа Албена Тотева.

За участие в Националния конкурс за игри и игрови материали са номинирани следните продукти и техните автори:

"Здравей здраве" – ДГ „Мара Балева“ гр. Искър, с автори Галя Трейкяшка, Катя Александрова и Виктория Косташка.

"Движи се, чуствай, играй" – ДГ „Теменуга“ гр. Плевен, с автори Десислава Николова, Мирослава Никифорова и Петя Любенова - родител.

"Отбор на витамините" – ДГ „Щурче“ гр. Плевен, с автори Малинка Великова и Веселка Николова.

"Пирамида на здравословното хранене" – ДГ „Детска радост“ с. Милковица, с автор Лили Отравова.

"Моят безопасен път" – ДГ „Слънце“ гр. Левски, с автори Севдие Алиева, Моника Иванова, Ангелина Ангелова и Пенка Георгиева.

"Мамина и Бабина престилка" - ДГ „Слънце“ гр. Левски, с автори Виолета Видолова и Катя Ганчева.

Регионално управление на образоването – Плевен изказва своята благодарност на ДГ "Юнско въстание" гр. Плевен за предоставената възможност изложбата да бъде подредена в детската градина и на талантливите деца, които поздравиха всички присъстващи, на партньорите в организирането на конкурса – Община Плевен и РК на БНК на ОМЕП – Плевен, на всички участници за техния ентусиазъм, идейност, творчество и инициативност, с особена благодарност към родителите, които се включиха в конкурса и показаха съпричастност към образователните ценности и политики, насочени към децата и тяхното личностно развитие.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета