Министър Банов в Плевен: Предстои ремонт на театъра - pleven.utre.bg

Министър Банов в Плевен: Предстои ремонт на театъра

16 май 2019, 19:57 | plevenutre.bg

Изключителен е театърът в Плевен - и като художествена стойност, и като сграда, коментира той

Министърът на културата Боил Банов се срещна днес в Плевен с ръководството на Общината и директора на Драматично-кукления театър „Иван Радоев“. Основна тема на разговора между министър Банов, кмета на града Георг Спартански, зам.-кмета Стефан Милев и директора на театъра Васил Василев е била предстоящият ремонт на сградата на театъра.

След срещата министър Банов коментира: "Изключителен е театърът в Плевен - и като художествена стойност, и като сграда. Много важно е да го съхраним и подготвим за бъдещето. Досега сто години е давал своя принос за развитието на културата и духа на града, поне още толкова трябва да подсигурим, за да продължава да дава”. Министърът на културата посочи, че има още някои допълнителни стъпки, които трябва да се предприемат, като в случая важното е, че има желание за съдействие и от Общината, както и добър мениджмънт от страна на директора на театъра.

Министърът на културата използва идването си в Плевен в навечерието на 24 май да отправи поздрав и към работещите в културните институти, като им пожела много свобода, която, по думите му, е най-важна за творците. По повод започващия конкурс за млади оперни изпълнители на името на легендата Гена Димитрова министър Банов пожела успех на участниците и сподели, че Министерството ще продължи да го подкрепя, както и всичко в областта на културата, което се случва в Плевен. Изтъкна и приноса на Общината, която сериозно инвестира в култура.Коментари (1)

Потребител
Ники-Пики
Е, хайде де!Откога чакаме..Ама да има и по-добри условия за артистите /впрочем много са добри!/..И по-интересни представления да гледаме...Ама немаааа..((::И повече работа да има в града ни..Ама немаааа((::И повече чужди фирми и пари да има..Ама немааа((::Иииииии...ГЕРБ да я немааа!
19 май, 16:24 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета