Посрещнаха с овации Бойко Борисов край Плевен (Видео) - pleven.utre.bg

Посрещнаха с овации Бойко Борисов край Плевен (Видео)

17 май 2019, 10:40 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    МС

Премиерът инспектира магистрала "Хемус"

"Да сме живи и здрави, до 2020 г. тук ще има автомагистрала", заяви зам.-министърът на Министерството на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков при проверката на строежа на новия участък от АМ "Хемус" край Ябланица. Той обясни, че за две седмици - от предишната им проверка, има видим напредък, предаде "24 часа".

Нанков и министър-председателят Бойко Борисов инспектират днес строежа на магистрала "Хемус".

"Целта е да изпълним проекта", заяви премиерът. "Навремето така са направили, знаете как са се раздавали земеделските земи, и това ни бави. Ще видите и за Плевен, и за Ловеч как ще стане. Ще има толсистема за "Хемус". Всичките тези пари, които се влагат, трябва да се изплащат. Едно е да поддържаш зимата две ленти, друго е четири, а съвсем друго дванадесет", категоричен е той. "Толсистемата е справедлива, от превозвачите няма никой да е против. Въпросът е да го направим така, че тежкият трафик, който най-много износва пътищата, да си плаща за тях", обясни Борисов. "Тези пари ще идат за ремонт на старите пътища. Сега правим мостовете на "Хемус". Те направо са си нови, защото от горе до долу се подменя всичко. И го правим този ремонт при действаща магистрала, което е много по-трудно", каза още Борисов. "Тези градове на север - Севлиево, Габрово, Плевен, та чак до Дунава ще потънат в забрава. Много красиво, но за селски туризъм. Да дойдеш да се порадваш и да си заминеш. Тези хора ще потънат в забрава, нямат поминък. Виждате - в Южна България се събират работниците от няколко населени места, защото има пътища. Затова е важно и тук да имаме обходи", отбеляза премиерът. "Ако сме търпеливи, август ще започнем два лота Велико Търново - Русе. Парите сме ги заделили в отделна сметка. Ако иска някой да ги вземе след нас. Но мисля, че до тогава ще сме ги усвоили", заяви Борисов.

"Могат да ни забавят с магистралата с един месец, но няма да ни спрат", отсече Борисов. "2 години от "Младост" до "Тракия" не можем да отчуждим. И тази сутрин задръствания. От шест платна влизаш в две. Ще събираме участъците от "Хемус" и ще останат едни 75 километра, които ще опитаме да направим след това", посочи още министър-председателят.Коментари (2)

Потребител
Дуло
Трябвало е с камъни да го посрещнат но...са се объркали хората!
17 май, 10:49 ч.
Потребител
Ники-Пики
ЕЕЕЕЕЕ, ЕеЕеЕе, еееее...Стига бе, г-н Дулоооо!
Какъв е този негативизъм от Ваша страна!То, че зd почти 30 години нищо не направиха за Плевен-вярно е (((:::Трябваше да има Спортна зала-чувай х..о...Трябваше нов стадион-чувай х..о...И т.н...
Но сега, Слава Богу, най-накрая, Боже, не мога да повярвам чак, продължават с магистралата!
Вече си мислех, че никога намя да я направят!
Въпреки всичко, греховете на ГЕРБерастите са прекалено много-никога не съм и намя да гласувам за тях!!!
19 май, 16:07 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета