Публикуваха за обществено обсъждане графика на влаковете за 2020 г.

За по-голямо удобство предложенията за разписания на влаковете са представени отделно за всяко едно направление

Проектът на График за движение на влаковете за 2020 г. е публикуван за обществено обсъждане. За по-голямо удобство предложенията за разписания на влаковете са представени отделно за всяко едно направление.

Мениджърският екип на дружеството има за цел да постигне конструктивен диалог и оптимални резултати за всички заинтересовани страни по отношение разработването на адекватни и ориентирани към потребностите на гражданите национални и регионални транспортни схеми.

Проектът на новото разписание е съобразено с интензивната ремонтна програма на дружеството, като в момента на различен етап са процедури за подемни и капитални ремонти на локомотиви, вагони и мотриси. Основна цел на ръководството на дружеството е повишаване на качеството на обслужване на пътниците, като не се допуска изоставане в ремонтната програма. За изпълнението на разписанието за 2020 г. се акцентира върху елиминиране на евентуален принудителен престой на подвижен състав поради ремонтна необходимост и липса на резервни части.

В продължение на реализираната вече обществена консултация относно проект „Закупуване на нов подвижен състав за нуждите на БДЖ”, ще бъде проведена кръгла маса с участието на всички ангажирани лица, които да споделят своите визии и препоръки.

Ръководството на компанията счита, че представянето на максимално качествена услуга е възможно само при изграждането на отворен диалог, интензивна комуникация, добро взаимно разбиране и доверие, както и конкретни ангажименти от страна на дружеството.

Предложения за изменения в проекта на График за движение на влаковете за 2020 г. могат да бъдат изпращани на e-mail: [email protected] или внесени в деловодството на БДЖ на адрес: София 1080, ул. “Иван Вазов” № 3.