В Плевен предстоят Регионален информационен ден и консултации по програма Life

Ще бъдат представени целите и тематичните приоритети на програмата

На 21 май РИОСВ – Плевен в качеството на регионално звено за контакт по Програма LIFE на ЕС организира информационен ден за подготовка на проектни предложения към програмата. Събитието е свързано с обявяването на 4 април на новата Покана за представяне на проектни предложения по Програма LIFE за 2019 година. 

Програмата LIFE е единственият фонд на ЕС, който е предназначен изцяло за целите, свързани с околната среда и климата и съфинансира предложения, свързани със защита и подобряване качеството на околната среда, ресурсната ефективност и ограничаване на изменението на климата.

Ще бъдат представени целите и тематичните приоритети на Програма LIFE, особеностите и сроковете на поканата за подаване на проектни предложения през 2019 г., както и изискванията за допустимост на дейности и разходи по програмата.

Допустими бенефициенти по програмата са юридически лица, регистрирани в Европейския съюз - публични организации (министерства, общини, регионални структури и др.), представители на бизнеса (частни търговски организации - без едноличните търговци), частни нетърговски организации (включително НПО), изследователски институти и др. 
Информационният ден по Покана 2019 за набиране на проектни предложения по Програма LIFE е отворен за всички потенциални кандидати, които имат проектни идеи за дейности в областта на околната среда и климата. 

Информационният ден ще се проведе на 21 май 2019 г. (вторник) от 09,00 часа в сградата на РИОСВ-Плевен, гр. Плевен, ул. „Ал. Стамболийски” № 1а, Информационен център на РИОСВ-Плевен.