Десетки плевенчани измериха кръвното си налягане

Акцията се проведе пред Централ мол Плевен

По повод Световния ден за борба с хипертонията, съпричастни с каузата, студенти от Медицински университет Плевен и доброволци от БМЧК - Плевен проведоха акция с официалната подкрепа на Световната лига по хипертония, Международното дружество по хипертония, Световната инициатива за проблемите, свързани с консумацията на сол и здравето и Международната диабетна федерация, за измерване на кръвното налагане на гражданите на града, които желаеха да се включат, като също така можеше да разберат дали имат предсърдно мъждене (аритмия).

Десетки плевенчани проявиха интерес и направиха важна стъпка към по-доброто познаване на и грижа за собственото си здраве. Акцията се проведе пред Централ мол Плевен.

"Въпреки че не е присъщо за българина, призоваваме ви редовно да посещавате съответните специалисти, особено кардиолози, защото профилактиката е най-ефективното средство за превенция на сериозни сърдечносъдови, мозъчносъдови, бъбречни и други заболявания, чието лечение е трудно, продължително, а в най-тежките случаи - невъзможно!", призовават от БМЧК - Плевен.