Връчиха наградите на финалистите в Маратон "Плевен" 2019 (Снимки) - pleven.utre.bg

Връчиха наградите на финалистите в Маратон "Плевен" 2019 (Снимки)

19 май 2019, 16:18 | plevenutre.bg
 • Снимка:
  ОбС-Плевен

 • Снимка:
  ОбС-Плевен

 • Снимка:
  ОбС-Плевен

 • Снимка:
  ОбС-Плевен

 • Снимка:
  ОбС-Плевен

 • Снимка:
  ОбС-Плевен

 • Снимка:
  ОбС-Плевен

 • Снимка:
  ОбС-Плевен

 • Снимка:
  ОбС-Плевен

 • Снимка:
  ОбС-Плевен

 • Снимка:
  ОбС-Плевен

Наградите връчиха председателят на Общинския съвет Мартин Митев и Станислав Георгиев - директор на маратона

На церемония на централния площад "Възраждане" днес бяха връчени наградите в отделните дисциплини на шестото издание на маратон "Плевен". Наградите връчиха председателят на Общинския съвет Мартин Митев и Станислав Георгиев - директор на маратона. Организатор на спортната проява е Спортен клуб „Бегач“ в партньорство с Община Плевен. Тази година каузата на Маратон "Плевен" е специална стипендия "Готови за успех" за най-малко един студент от Плевен.

Близо 700 участници от 11 държави взеха участие в шестото издание на маратон „Плевен“. Стартът бе даден тази сутрин на площад „Възраждане“ от председателя на местния парламент Мартин Митев, който пожела успех на участниците. На стартовата линия застанаха момичетата и момчетата, участници в детския маратон. Стартът при тях бе в три възрастови групи - 6-7 годишни, 8-9 годишни и 10-12 годишни. Останалите дисциплини в надпреварата са: класическа маратонска дистанция /42,2 км/, полумаратон /21,1 км/, щафета /2х10,5 км/ и безплатен градски крос /3 км/.

Ето и финалистите в отделните дисциплини:

Щафета /2 x 10.5 km/

1. Иво Илиев и Валентин Илиев – общо време 1:29:22 ч.

2. Цанко Цанков и Милена Тодорова – общо време 1:34:13 ч.

3. Емил Тодоров и Емил Енев – общо време 1:36:49 ч.

Категория „Мъже“, дисциплина „Маратон“ (42,2 км):

1. Димчо Мицов

2.Калин Василев

3. Георги Хараламбиев

Категория „Жени“, дисциплина „Маратон“ (42,2 км):

1. Таня Димитрова

2. Велина Кръстева

3. Малина Иванова

Категория „Мъже“, дисциплина „Полумаратон“ (21,1 км):

1.Иво Балабанов

2.Йоло Николов

3.Стоян Владков

Категория „Жени“, дисциплина „Полумаратон“ (21,1 км):

1.Билсерин Сюлейман

2.Кремена Ковачева

3. Анастасия Пейчева

Шампионите при мъжете и жените в дисциплината „Маратон“ (42,2 км) получиха и специални награди - купа „Георги Пенчев“. Купата носи името на известния в миналото маратонец от Плевен Георги Пенчев, който е заслужил майстор на спорта и почетен гражданин на Плевен. Купата бе връчена от неговия син Пенчо Пенчев.

Връчена бе и награда за най-малък участник - малка госпожица от Румъния, която придружава майка си на спортната проява. Отличени бяха и ветерани - участници при мъжете  и жените. Всички финалисти получиха парични и предметни награди. На финала на церемонията двама от регистрираните участници в маратон „Плевен“ 2019 си тръгнаха и с чисто нови велосипеди, които бяха изтеглени с томбола.Коментари (1)

Потребител
Ники-Пики
Браво!Плевен се нуждае от повече спортни мероприятия..Изобщо от повече събития от всякакъв характер...От повече живот в града ни, от повече работа, чужденци, инвеститори и т.н..Само на разбрах колко чужденци и от кои държави бягаха по улиците в града ни((:::Ехоо, приятели от сайта-вземете си бележка и пишете по-подробно другия път::))
19 май, 16:39 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета