Плевенчанин се оплака от полицейско насилие (Видео) - pleven.utre.bg

Плевенчанин се оплака от полицейско насилие (Видео)

21 май 2019, 09:09 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Нова тв, кадър

Росен Кирилов заявява, че е със чупени ребра след арест

Сигнал за полицейско насилие в Плевен. Мъж е със счупени ребра и контузии по тялото след арест, съобщи Нова телевизия. Според пострадалия - полицаите са го пребили. Според униформените той е бил агресивен, оказал е съпротива и дори се е наложило да извикат подкрепление. А един от полицаите е пострадал леко.

Росен Кирилов от Плевен е криминално проявен с много регистрации в МВР. Пред NOVA обаче той показа следите от полицейски палки по тялото му, след като е бил задържан снощи. Причината за ареста е, че слушал силно музика в 03:00 часа през нощта.

"Идват полицаи и казват: „Намалете музиката”. ОК, спираме я. Пуснахме си от телефона. След 10 минути се върнаха и нахлуха. И тук ме биха, и в полицията ме биха пак. Изгубих съзнание”, разказва Росен Кирилов.

От полицията обясниха, че патрул на два пъти е бил в дома на Росен. Първо бил предупреден устно. Вторият път обаче се е стигнало до употреба на сила.

"Той си продължи със своята теза: „К'ви сте вие?”. И, започна да ни обижда: „Помияри, простаци”. Стана агресивен, при което аз го дръпнах да излиза отвън. Той посегна с юмрук да ме удари, аз се защитих с ръка иначе, щеше да ме удари в лицето, а той ме удари в ръката. Разкъса служебният ми знак, при което бяхме принудени да използваме физическа сила и палка”, разказва един от полицаите.

Росен има рани по цялото тяло. Има и счупени ребра. Семейството му не вижда вина в него.

"Оттук нататък ще си търся правата. Да кажат, че ние сме виновни, защото все малцинствата са виновни. За какво?”, пита Надя Берова.

А полицията е докладвала случая на прокуратурата за неподчинение при арест.

"Събират се всички документи относно фактическата обстановка и действията на служителите”, заяви Красимир Начев – директор на ОД на МВР – Плевен.

Кой кого е бил и нападнал трябва да стане ясно до два месеца.Коментари (2)

Потребител
Истина
Абе каква справедливост ще търсите бе мангали мръсни .…. това са родителите възпитали едно от онези изродчета които тормозеха и рекитираха децата пред училищата , а справедливост за нашите деца тормозени , бити и т.н къде да търсим ? Следващия път клечката и без обяснение
21 май, 20:53 ч.
Потребител
Дуло
Абе мангал малко са те били, до кога ще ви търпим маанетата денонощно! Следващия път повече и по-подробно да ти обяснат нещата!!!
21 май, 11:18 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета