С поредица от мероприятия ВВУБ "Георги Бенковски" отбелязва патронния си празник - pleven.utre.bg

С поредица от мероприятия ВВУБ "Георги Бенковски" отбелязва патронния си празник

22 май 2019, 06:49 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ОбС-Плевен

Кулминацията на мероприятията ще състои на 25 май в местността “Костина” - с. Рибарица

С поредица от мероприятия Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” ще отбележи своя Патронен празник. Началото на честванията ще бъде поставено на 22.05.2019 г. в 13,30ч. с тържествено събрание – концерт, който ще се проведе в Гарнизонен военен клуб гр. Плевен. Николай Минчев ще изнесе исторически доклад, посветен на 143-та годишнина от гибелта на героя от Априлското въстание и Патрон на базата - Георги Бенковски. Ще бъдат наградени военнослужещи и цивилни служители за проявена активност и усърдие при изпълнението на функционалните задължения и доказани професионални качества. Представителният ансамбъл на Въоръжените сили ще изнесе празничен концерт.

По дългогодишна традиция честванията ще се продължат в гр. Тетевен. На 24 май ще се проведат спортни срещи по тенис на корт и футбол на малки врати, в които ще премерят сили Военен спортен клуб „Георги Бенковски” и представителните отбори на Община Тетевен. В 21.00 часа ще започне тържествената заря-проверка, с участието на представителни подразделения от ВВУБ „Г. Бенковски”.

Кулминацията на мероприятията ще състои на 25 май в местността “Костина” - с. Рибарица. В 11.00 ч. ще се проведе ритуал по отдаване на военни почести и полагане на венци на лобното място на Бенковски. Членовете на Дружество „Традиция” ще направят историческа възстановка на събитията от 25.05.1876 год. по залавянето на главния апостол на 4-ти революционен окръг и създател на Хвърковатата чета Георги Бенковски.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета