Задържаха за 72 часа пет лица от селата Буковлък и Дисевица за хулигански действия - pleven.utre.bg

Задържаха за 72 часа пет лица от селата Буковлък и Дисевица за хулигански действия

28 май 2019, 12:47 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Действията им са били придружени със съпротива на полицейски служители

Районна прокуратура – Плевен задържа до 72 часа общо пет лица от селата Буковлък и Дисевица по две наказателни производства за извършени от тях хулигански действия, придружени със съпротива на полицейски служители.

В хода на проведеното разследване по образуваните в Районна прокуратура – гр. Плевен две наказателни производства за престъпление по  чл. 325, ал.2, вр. ал.1 от НК в качеството на обвиняеми, за инцидента в с. Буковлък са привлечени три лица, а във връзка със случая в с. Дисевица две лица. С постановления на наблюдаващите прокурори петимата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъдат внесени искания в Районен съд – Плевен за вземане по отношение на обвиняемите на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Наказателните производства бяха образувани на 26.05.2019 г., когато служители на ОД на МВР – гр. Плевен са реагирали на подадени сигнали за нарушаване на нощната тишина и при опита им да възстановят обществения ред са срещнали съпротива от страна на обвиняемите.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета