Двойният убиец от Горни Дъбник ще лежи 26 години

Петко и Наталия живеели заедно и имали дете, но месеци преди двойното убийство се скарали и разделили

Съдът прати за 26 години зад решетките двойния убиец от плевенското село Горни Дъбник Петко Черкезов. През октомври 2017 г. той уби с особена жестокост 72-годишния Стефан Танчев и 35-годишната му дъщеря Наталия, с която живеел на семейни начала, предаде trafficnews.bg.

Плевенският окръжен съд наложил първоначално "доживотен затвор", но тъй като производството по делото е протекло при условия на съкратено съдебно следствие, съгласно Наказателния кодекс определеното наказание е било заменено с "лишаване от свобода" за срок от 26 години, поясниха от прокуратурата.

Петко и Наталия живеели заедно и имали дете, но месеци преди двойното убийство се скарали и разделили.

Черкезов обаче продължил да настоява двамата отново да се съберат, търсел съдействие от близки и познати, за да убедят жената да промени решението си и да заживеят отново като семейство. Твърдял, че не може да живее без нея и ако не се съберат, ще убие детето им и себе си. След категоричните откази на жената, той взел решение да си отмъсти.

На 30 октомври 2017 г. в късния следобед, Петко пристигнал с колата си в село Горни Дъбник и след като се стъмнило, се придвижил до къщата, в която живеели Наталия и баща ѝ.

Прескочил дувара и през незаключената врата влязъл вътре и се скрил в гардероба. Там престоял около два часа, като изчаквал жената да се прибере в своята стая. След като се убедил, че в къщата всичко е утихнало, излязъл от укритието си, влязъл в стаята, приближил се до изплашената жена и я пробол с нож в корема.

Тя паднала и започнала да вика за помощ. Като чул виковете, в стаята влязъл баща й. Черкезов се обърнал към него и го намушкал няколко пъти с ножа, при което възрастният мъж издъхнал на място. Развилнялият се Петко нанесъл още удари с нож по тялото на жената и после избягал.