След споразумение с Окръжна прокуратура – Плевен: Oсъдиха трима за грабеж

Споразумението има последици на влязла в сила присъда

След споразумение, постигнато с Окръжна прокуратура – Плевен, осъдиха трима за грабеж на дамска чанта и ползване на чужд платежен документ.

А. С. и А. Е. се признаха за виновни за това, че на 26.12.2018 г. в гр.Плевен, в съучастие като извършители, отнели чужди движими вещи – дамска чанта с портмоне, дамски парфюм „Pako Rabane Olimpea“, дамски дънки, чорапи, кожени ръкавици, тефтерче, домашен суджук, лекарства, както и парична сума в размер на 20 лева или всичко вещи на обща стойност 134,50 лева, от владението на собственика - жена  от гр. Плевен, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила – престъпление по чл.198, вр. чл.20 от НК.

Двамата обвиняеми и Ж. И. се признаха за виновни и по обвинението, че на 26.12.2018 г., в гр.Плевен, в съучастие като извършители, за времето от 19:45 часа до 19:46 часа, при условията на продължавано престъпление използвали платежен инструмент, дебитна карта, без съгласие на собственика, като деянието не съставлява по-тежко престъпление – престъпление по чл.249, вр. чл.26 вр. чл.20 от НК.

За извършеното деяние на А. С. и А. Е. е наложено наказание в размер на по 10 месеца „лишаване от свобода“ при строг режим, а третият обвиняем Ж. И. е осъден на лишаване от свобода за пет месеца при общ режим.

 Споразумението има последици на влязла в сила присъда.