Областният управител връчи почетните отличия на МОН "Неофит Рилски" на 10 педагози от областта

Вижте имената на тазгодишните носители

"В професионален план всеки от вас е доказал своите качества, срещнали високата оценка и на министъра на образованието и науката. Вашата работа е инвестиция с отложени във времето, но затова пък трайни и ключови за бъдещия облик на българското общество резултати. Продължавайте с личен пример да вдъхновявате вашите ученици, да ги насърчавате да работят за реализиране на мечтите си, да гледат далеч отвъд хоризонта на възможностите, които сами смятат, че имат, защото енергията и потенциалът на младите хора се нуждаят от подкрепа и грижа, за да се развиват.”. Така областният управител Мирослав Петров се обърна към удостоените с почетното отличие на МОН „Неофит Рилски” учители и директори от област Плевен.

На церемонията, която се състоя тази сутрин в заседателната зала на Областната администрация, присъстваха още заместник- областният управител Татяна Божинова и началникът на РУО – Плевен Албена Тотева.

"Вярвам, че постиженията на вашите ученици, техните житейски успехи и професионална кариера са моралният стимул, който продължава да ви дава сили в ежедневната ви работа. Достойният ви труд заслужава и адекватно заплащане – факт, който правителството ясно и категорично очертава като своя водеща политика. Още веднъж бъдете здрави! Желая ви бъдещи успехи на професионалното поприще!”, каза още областният управител Мирослав Петров.

Към наградените се обърна и началникът на Регионалния инспекторат по образованието Албена Тотева „Бъдете все така упорити, възторжени и инициативни, за да постигате успех в каузата образование“. Тя отбеляза, че отличените са избрани в конкурентна среда. За област Плевен това са 10 педагози – двама директори, двама зам.-директори, един педагогически съветник, един главен учител и четирима старши учители.

Ето и имената на тазгодишните носители на почетното отличие „Неофит Рилски“ на МОН от Област Плевен: