Областният управител Мирослав Петров присъства на тържествената – заря проверка в памет на Ботев във Враца - pleven.utre.bg

Областният управител Мирослав Петров присъства на тържествената – заря проверка в памет на Ботев във Враца

02 юни 2019, 14:00 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Областна администрация-Плевен

Сред гостите бяха още народни представители, министри, политически лидери духовници и общественици

Областният управител Мирослав Петров присъства на тържествената – заря проверка по повод 143 –та годишнина от смъртта на поета- революционер Христо Ботев във Враца. Събитието уважи Президента Румен Радев. Сред гостите бяха още народни представители, министри, политически лидери духовници и общественици.

Съвременното робство на апатията и песимизмът са ни стиснали за гърлото, каза в тържественото си слово кметът на Враца Калин Каменов. Той посочи една важна задача на съвременното общество – да учи децата на България да ценят свободата и обичат своята родина.

"Днес почитаме Ботев и падналите за нашата свобода. Правим го от сърце. Правим го по традиция. Но свободата не е традиция, а битка, позиция, отговорност, често и саможертва.“ С тези думи държавният глава Румен Радев се обърна към присъстващите на Тържествената заря-проверка във Враца по повод 143 години от подвига на Ботев и неговата чета.

В тържествения строй наред с военнослужещи от врачанското поделение участваха и ученици, и студенти.

С венци и цветя, и с едноминутно мълчание на колене всички присъстващи изразиха своята признателност и благодарност към подвига на Ботев и на всички, жертвали живота си в името на свободата на отечеството.

Малко по-рано пред деня областният управител Мирослав Петров, официалните гости, граждани и гости на Враца присъстваха на тържествения концерт в памет на подвига на поета-революционер Христо Ботев и неговите четници, който се състоя в ДКТ във Враца.Коментари (1)

Потребител
Дачев
Цинично е този корумпиран тип, част от политико-мафиотския кръг на комунистите Васил Антонов и Румен Петков, да присъства на този паметен за България ден и то като лице на държавната власт в Плевен. Мястото му е в затвора, редом до Иво Радев, Денислав Маринов и други криминални и крадливи елемнти.
02 юни, 18:33 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета