Младеж остана на улицата в Плевен, има нужда от помощ

Сигнал за проблем, свързан с възпитаник на Центъра за настаняване от семеен тип в "Сторгозия"

Слави Михайлов, председател на Националното сдружение на сираците, се обърна към Plevenutre.bg, за да сподели за проблем, свързан с възпитаник на Центъра за настаняване от семеен тип в "Сторгозия".

"Приятели, във връзка с празника на детето паралелно във Варна и Плевен организирахме инициативи, за да доставим радост на деца в нужда. В град Плевен за огромно съжаление попаднах на много неприятен казус. През месец март поради навършено пълнолетие от Центъра за настаняване от семеен тип в "Сторгозия" е освободен възпитаник на Центъра и от тогава до вчера момчето е бездомен. Случайно момчето, което е без дом, отиваше към Центъра, за да може сегашните възпитаници да му дадат да се нахрани. На въпрос къде е спал децата от Центъра твърдят, че Фифи са го виждали да спи на стълбите на входа на Центъра. Момчето изглеждаше в много неприличен вид, необръснат и мръсен. Младежът е без образование и е с лека степен на умствена изостаналост според мен. Този случай ме върна много годините назад!", раказва Слави Михайлов.

"Обърнах се с гореща молба към приятели от клуб Огледало Плевен да осигурят храна на момчето за два дни, както и към управител на хотел в парк "Кайлъка" да го настанят до понеделник. Надявам се през делничния ден да обърнат внимание от Община Плевен и да окажат съдействие да бъде настанено няакъде, за да не скита по улиците", допълва той.

"Питам се докога служителите в този Център ще претупват работата си и буквално оставят човек на улицата. Ако това момче продължи да скита и да няма какво да яде, това го обрича на пълен провал в живота. От понеделник няма яснота къде ще спи момчето и моля горещо Община Плевен да му помогне, за да може да си стъпи на краката и да започне работа. Благодаря на Цветислава Симеонова, че помогна с дрехи за момчето и с личната си кола го закараха до хотела, за да се настани. Моля Ви не пропилявайте човешки живот и помогнете да има бъдеще това момче. Истината е, че момчето от понеделник няма къде да остане да живее", казва Михайлов.

Ако някой желае да научи повече по случая, може да се свърже със Слави Михайлов на телефон 0877/822685