Условна присъда и глоба за бизнесмен заради неверни данни пред Фонд „Земеделие”

Крими

04-06-2019, 14:03

Снимка:

архив

Автор:

pleven.utre

Всичко от Автора

Мъжът кандидатствал за евросубсидии

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Окръжна прокуратура - Плевен, осъдиха управител на дружество за представяне на неверни сведения при кандидатстване за средства по европроекти.

Обвиняемият З. Г. се призна за виновен за това, че на 09.08.2016 г., в гр.Плевен, пред служител на Областната дирекция на ДЗФ - Плевен, като управител и представляващ на „Г” ЕООД, с. Обнова, представил неверни сведения: Заявление за кандидатсване по мярка 6 ”Развитие на стопанства и предприятия”, подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитие на малки стопанства”, ведно с приложени към него документи, в нарушение на задължение да представи такива, посочени в Наредба №10/10.06.2016г. за прилагане на подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства " от мярка 6 „Развитие на стопанства и предприятия" от Програмата за развитие на селските райони за периода на 2014-2020 г., за да получи средства от фондове принадлежащи на Европейския съюз - сумата от 15 021 лв. /6780,12 евро/, като деянието е извършено от З. Г. в качеството му на представляващ и управител на юридическото лице „Г" ЕООД, с.Обнова - престъпление по чл.248а от НК.

За извършеното деяние на обвиняемият е наложено наказание една година лишаване от свобода, изтърпяването на което на основание чл. 66 от Наказателния кодекс, е отложено с три години изпитателен срок и глоба в размер на две хиляди лева.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.